Kebab á la Hemgården
4 portioner
400g köttfärs
1 köttbuljongtärning
1 dl hett vatten
4 vitlöksklyftor
2 krm spiskummin
2 krm svartpeppar
2 krm örtsalt
Smör eller margarin till stekning
Blanda ihop buljongtärningen med vattnet. Blanda samman alla ingredienser till en jämn smet. Lägg ut en klick smet på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut smeten tills den är en halv cm tjock. Dela till 3x3 cm stora bitar. Stek i lite matfett tills bitarna är genomstekta. Servera i pitabröd tillsammans med kebabsås och grönsaker, t.ex. gurka, tomat och sallad.
Kebabsås
2,5 dl Yoghurt
2 msk Majonäs
1 msk Ketchup
1 msk Italiensk salladskrydda
1 tsk Paprikapulver
1 krm Cayennepeppar
Blanda ihop alla ingredienser. Klart!
Smaklig måltid!